تغییر رنگ دندان ها
این روزها ممکن است با ظاهر جوانانی که بی حوصله، با دندان های بی رنگ و رو و یا بدرنگ شده می باشند، روبرو شوید.
اما نگران نباشید!
علاوه بر مدیریت حرفه ای دندان ها و مسواک زدن وغیره، وایتنینگ دندان ها شاید بهترین گزینه برای این دسته از جوانان باشد!
هر روز تکنولوژی در حال پیشرفت می باشد و روش های جدید خانگی، مثل خمیردندان سفیدکننده و آدامس های وایتنینگ، و … پیشنهاد می شوند.
اما بهتر است قبل از انتخاب روش تان، از نوع آسیبی که به دندان تان وارد شده، بدانید!
بدرنگ شدن دندان ها از بیرون از لایه خارجی دندان شروع می شود که مینای دندان نامیده می شود. مینای دندان که لکه ای می گیرد، در واقع یا لکه های زرد روی آن شکل گرفته یا لکه هاو خال های قهوه ای.
بدرنگ شدن دندان ها از داخل که از ساختار دندان شکل می گیرد. این قسمت دنتین نامیده می شود و زمانی که دنتین تیره شود، یا زرد شود، رنگ دندان عوض می شود.
همانطور که لکه های بیرونی روی دندان با استفاده از تکنیک های وایتنینگ روشن می شوند، اما داخلی ها خیلی سخت تر هستند.
به عبارتی نیاز به مراجعه به بهترین دندانپزشکی تهران و انجام درمان زیبایی لمینت دندان می باشد.
به خاطر تاثیر گسترده ای که مراقبت از دندان ها دارد، در نتیجه تشخیص یکسری مسائل مثل بدرنگ شدن آن ها هم راحت تر است.
نوشیدنی ها یا غذاها : قهوه، چای، کولا، الکل و مواد غذا خاصی مثل آلبالو، بلوبری، یا میوه های رنگی. همه این ها می توانند سطح خارجی دندان را تحت تاثیر قرار دهند.
مصرف دخانیات : سیگار کشیدن یا مصرف دخانیات، باعث بدرنگ شدن دندان می شوند.
بهداشت ضعیف دهان و دندان : مسواک زدن غلط یا نخ دندان کشیدن غلط، پلاک های روی دندان را از بین نمی برند، در نتیجه با ماندنشان روی دندان ها، لکه ها هم به وجود می آیند.
بیماری : بیماری هایی هم هستند که روی مینا و دنتین تاثیر می گذارند. عفونت های خاص در مادران باردار که باعث بدرنگ شدن و بی رنگ شدن دندان می شوند.
داروها : آنتی هیستامین، داروهای ضد افسردگی، داروهای فشار خون هم رنگ دندان را برمی گردانند.
آنتی بیوتیک های تتراسایکلین هم که در نیمی از بارداری ممکن است استفاده شود، روی مینای دندان جنین هم تاثیر می گذارد.
کارهای دندانپزشکی : روش هایی که روی دندان ها انجام می شود، مثل آمالگام نقره ای، کم کم در سیاه شدن رنگ دندان تاثیر می گذارند.
بالارفتن سن : همانطور که سن بالا می رود، مینای دندان هم از بین می رود، دنتین طبیعی دیده می شود، که زردرنگ است. علاوه بر این، در طی سال ها دندان ها لکه های بسیاری گرفتند یا تارتار دارند، همین ها باعث تغییر رنگ و سیاه شدن دندان می شوند.
ژنتیک : برخی افراد خوش شانس، طبیعی دندان های درخشان و زیبا و مینای دندان خیلی ضخیم تری نسبت به بقیه دارند.
درمان های پزشکی : درمان های خاصی هستند که روی مینای دندان و لایه دنتین تاثیر دارند. به عوان مثال شیمی درمانی، و رادیوتراپی سر و گردن، هر دو روی دندان ها تاثیر دارند.
تروما : افتادن از جایی یا آسیب های دیگر می توانند عصب دندان را دچار اختلال کرده، یا باعث ترک روی دندان شوند. همین عامل منجر به تغییر رنگ دندان نیز می شود.